lørdag den 14. januar 2012

Mod?!

Mod (ifølge Politikens ordbog): Tapperhed, vedkende sig sine meninger.
Modig (ifølge Politikens ordbog): Tapper, dristig.

En af de ting jeg har undret mig mest over i denne proces er at folk synes at jeg er modig. Jeg føler mig ikke specielt modig, måske fordi at jeg ikke føler at jeg rejser så langt væk. Jeg synes at det er modigt at folk rejser til f.eks. Afrika for at arbejde dernede i en periode, for det er jo et helt anderledes kontinent i forhold til Europa. Sverige er jo bare....Sverige, en tidligere del af Danmark, vores broderfolk, vores naboer.
Men som sagt har jeg haft svært ved at forstå hvad folk mener, når de kalder mig modig. Når jeg ser på hvad ordbogen siger kan jeg lidt bedre følge det. Jeg mener ikke at jeg er tapper, men måske er jeg lidt dristig, når jeg omplanter mig selv på denne måde. Ordet "dristig" kan jeg lidt bedre forholde mig til. Jeg er godt klar over at der er mange mennesker der har svært ved bare at flytte til en anden by, og så er det måske uforståeligt at folk (jeg) har lyst og mod til at flytte til et andet land, også selvom landet ligger lige ved siden af.

Det sjove ved det hele er, at der i min nærmeste familie ikke er nogen der har spurgt mig hvor jeg får mit mod fra til sådan at rejse. Og når jeg ser på ordet "mod" forstår jeg godt at mine forældre og min bror ikke har sat spørgsmålstegn ved det. Jeg forsøger at vedkende mig mine meninger, som der står øverst, og det har jeg lært fra min familie. Mine forældre har begge været i udlandet i en årrække, og jeg tror at det er grunden til at det ikke føles stort at rejse. De er gode til at sige hvad de mener, og det jeg beundre dem mest for, er deres måde at få tingene sagt på. De begrunder deres meninger fornuftigt, og det håber jeg at jeg har lært.
Min lillebror er en af de modigste mennesker jeg kender. Han rejser også ud, ikke som jeg, men som soldat og snart som mekaniker for det danske militær. Han tager ud for at kæmpe for noget og han står ved det, selv om han oplever folk som har meget stærke meninger omkring krig og militær. Det synes jeg er modigt!

Men spørgsmålet er jo om jeg er modig. Måske er vi ikke selv gode til at se vores eget mod. Måske er det noget andre mennesker skal bedømme. I så fald er jeg modig, og jeg er glad for at folk synes at jeg er det. Det er et stort ord, og jeg bliver så rørt hver gang folk kalder mig modig.
Det er ikke noget jeg var blevet kaldt inden jeg besluttede mig for at flytte, men måske skulle vi blive bedre til at fortælle andre at de er modige. Det har i al fald gjort mig godt at få det at vide.
Tak

2 kommentarer:

 1. Jeg kan ikke huske, at jeg har brugt ordet mod i mine kommentarer, men jeg synes nok mere, det er dejligt, at du tager den mulighed. Som du ved, ville jeg ikke have noget i mod at bo i Sverige!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Charlotte.
   Det er ikke så meget på bloggen at jeg er blevet kaldt modig, som det er af de folk jeg møder i min hverdag, f.eks. i kirken.
   Selvom jeg skal et stykke op i Sverige, synes jeg jo ikke at det er langt væk, for det er jo bare Sverige.
   I må jo komme op på besøg hvis I får lyst. Det kunne være rigtig hyggeligt synes jeg.

   Slet