torsdag den 13. september 2012

2 stjerner er slukket

Dagen i dag har været mærkelig. Det har været godt på arbejdet og jeg har talt med en af lånepigerne, som startede i skole for nylig. Men jeg har også fået at vide at to dejlige damer fra mine to tidligere kor er døde. Begge tabte kampen til kræft.

Heidi blev 23 år. Hun har i de sidste par år kæmpet mod livmoderkræft, der bredte sig til resten af kroppen. Jeg har fulgt hendes kamp, bl.a. på hendes hjemmeside og på sidelinjen til kor.

Anni vidste jeg slet ikke var syg. Da jeg stoppede med at synge i Nardus, blev vores kontakt via facebook. Anni var en dame med et dejligt smil som altid gjorde en glad. Hun havde også kæmpet mod kræften i et par år.

At disse dejlige kvinder nu forskønner himlen med deres dejlige væremåder og smukke stemmer er svært at forstå. Det virker så uretfærdigt at de ikke får lov til at blive blandt os, og jeg føler med deres nærmeste, som nu skal have en dagligdag i gang uden disse fantastiske damer. Samtidig har jeg også set hvor meget Heidi led, og jeg kan godt føle lettelse over at hun nu ikke har smerter mere...men det føles lidt tabu agtigt at sige. Selvfølgelig er jeg ikke lettet over at hun ikke er her mere...giver det nogen mening.

Kræft er en frygtelig sygdom, jeg har mistet flere familiemedlemmer til sygdommen og det gør ondt at se dem visne væk og at se den nærmeste familie skulle finde ud af at komme videre.

Min kusine døde af kræft kort efter jeg kom tilbage fra Irland i 2003. Vi havde skrevet lidt sammen mens jeg boede derovre, og Benedikte var ukuelig. Hun havde mistet sit hår, men havde fået en paryk som hun stolt fortalte om. Efter et stykke tid mistede vi kontakten en smule, og jeg endte med at være bange for at skrive til hende, af frygt for at få at vide at hun havde tabt kampen. Jeg er glad for at jeg nåede hjem for at sige farvel til hende. Hun fik en smuk begravelse og det var en god måde at få sagt farvel.

Jeg ville gerne være i Odense for at sige farvel til Heidi, i stedet må jeg gøre det herfra.

Hvil i fred Heidi og Anni

2 kommentarer:

  1. Fik gåsehud da jeg læste Heidis sidste indlæg på hendes blog. Jeg kender hende ikke, men måtte alligevel knibe en tåre. Hvor er det uretfærdigt... Så ukuelig i sin optimisme og så måtte hun alligevel give op til sidst...

    SvarSlet
  2. Jeg har også skrevet om Heidi på bloggen - livet er dyrebart!

    SvarSlet