fredag den 24. februar 2012

Det danske sprog er en svær en...

...og det er det svenske også. Jeg har i nogle dage tænkt på at jeg gerne ville skrive om mine oplevelser med at lære svensk, og i dag virker det passende. Jeg har talt med nogle svenske kunder i dag, og fik af en af dem ros for min accent. Bagefter fik jeg ros af en af mine svenske kolleger for det svensk han havde hørt mig tale i telefonen, så jeg er rimelig stolt.

Jeg har nogle venner der er flyttet til Danmark og jeg er imponeret over hvordan de har lært dansk. Jeg hører tit at dansk er et svært sprog, og det tror jeg er rigtigt. Nu står jeg jo selv og skal lære et nyt sprog. Det ligner godt nok dansk på nogle punkter, men det gør det også svært, for hvad er det samme og hvad er forskelligt?

På arbejdet taler jeg jo mest dansk, men jeg prøver på at tvinge mig selv til at tale svensk med mine svenske kolleger. Det går ikke altid som jeg gerne vil, og når jeg er træt eller sulten bliver mit sprog til en blanding af dansk, svensk og engelsk.

Jeg tænker på om det er lettere at lære et sprog der er helt anderledes end ens eget, eller om det hjælper at man kender lidt til sprogfamilien i forvejen. Er der nogen der er kloge på det?

Det svenske sprog er i hvert fald (lidt) en svær en, men jeg må jo bare klø på. Hvis jeg kan imponere svenskerne med det jeg kan, så er det nok ikke helt galt ;o)

K

2 kommentarer:

  1. Hm - På en måde er det lettere at lære et sprog som er i samme sprogfamilie, men faren er at man bliver doven og ikke forsøger hårdt nok, da folk jo alligevel kan forstå én selvom man kludrer rundt i det. Det er da også derfor at mange Danskere der bor her i Sverige aldrig rigtigt lærer at tale det. Selv kan jeg ikke skrive Svensk selvom jeg har boet her i 5 år! Men jeg forsøger da nu og da, men der er rigtig mange fejl.

    Bare klø på Karen. Du er sikkert super til det allerede :)

    SvarSlet
  2. Måden jeg endelig fik taget mig sammen til at tale svensk var, at passe et lille barn. Han fattede ganske enkelt ikke, hvad jeg sagde, med mindre jeg gjorde mig umage med ikke bare de rigtige ord, men også den rette udtale.

    SvarSlet