lørdag den 19. januar 2013

Overbevist

Hvad der har været af usikkerhed om hvorvidt det var rigtigt af mig at flytte tilbage til Danmark, er blevet helt blæst væk. Min mormor, min højt elskede lille mormor, har det ikke godt. I de 3 uger jeg har været hjemme er hun blevet markant værre. Hendes hoved fungerer ikke som det plejer og hun husker meget dårligt. Det er bekymrende og giver en masse tanker. Hvor længe kan hun blive ved med at klare sig selv med hjemmepleje? Bør vi allerede nu bekymre os om hvorvidt hun render hjemmefra? Skal vi overveje plejehjem? Er hun dårlig nok til det? Det er svært. Og det er svært at se mor og moster gøre sig disse overvejelser. Så jeg er glad for at være hjemme og kunne hjælpe til der hvor jeg kan, give knus og lytte til dem.
Heldigvis er det ikke så slemt at mormor ikke kan genkende os, og det er jeg taknemmelig for, da jeg fra en veninde ved, hvor svært det er at se sin bedstemor blive en fremmed.

På tirsdag bliver mormor 89 år. Det skal fejres med den familie der bor nærmest, og det glæder jeg mig til. Jeg håber at mormor får en god dag sammen med os. Hun virker i hvert fald som om hun nyder når vi kommer på besøg, selvom hun ikke kan huske de aftaler vi laver.

2 kommentarer:

 1. Selvom mormor måske kommer til at glemme du eller andre har været der, eller at hun har været på en lille tur, betyder det ikke at følelsen af at have oplevet noget er væk. Det lyder måske kryptisk, men det er noget af den erfaring vi har på plejehjemmet hvor jeg arbejder.
  Knus og god fødselsdag med mormor
  Carsten Bjerno

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Carsten.
   Vi synes også at hun sætter pris på at vi er på besøg og på at komme ud, f.eks. til koncerter og lign. Så det bliver vi ved med. Det er bare svært at det går så hurtigt...eller måske ville det også være svært hvis det gik langsomt, men jeg er bare lidt overrasket over hvor hurtigt hun bliver skidt. Pyh, det er nemmere når det er fysikken der ikke virker, som det var hos morfar. Nå, vi må jo se hvad der sker. Vi er jo heldigvis mange der står sammen om det her.

   Slet