onsdag den 27. august 2014

Er der ting man ikke må lave sjov med?

Til Zulu Comedy Awards i weekenden sang Linda P en sang om voldtægt. Bl.a. Sagde teksten noget om at det jo ikke var voldtægt når pigen ikke havde sagt nej, da hun var besvimet.

Dagen efter skrev en af mine bekendte på facebook og skældte ud over den form for humor der var blevet vist. Og det fik mig til at tænke på om der er ting man ikke må lave sjov med.

Jeg er godt med på at folk der er gået igennem f.eks. en voldtægt ikke vil finde den slags jokes sjove, men betyder det at man ikke må joke med det?

Humor er jo også at sætte tingene på spidsen. Linda P var enormt grov og så langt ude at jeg slet ikke var i tvivl om at hun aldrig ville kunne finde på at voldtage en bevidstløs pige. Hun viste hvordan voldtægtsforbrydere (måske) tænker, og satte spotlight på hvor forkert det er, ved rent faktisk at formulere hvordan en voldtægtsmand m/k kunne tænke. Er det humor? Eller er det bare for meget?

Jeg tror humor er forskellig fra person til person. Nogle jokes falder i god jord hos nogle mennesker mens andre synes at det er for meget. Som kristen kan jeg godt møde jokes der falder mig for brystet, men betyder det at de ikke er sjove bare fordi jeg ikke kan lide dem? Hvor går grænsen mellem humor og plathed (hvis det er et ord?)? Er der ting man ikke må joke med? Må man f.eks. ikke joke med døden? Jeg er lidt nysgerrig på jeres mening, så længe det ikke bliver mudderkast på forskellige komikere.

Hvor går din grænse for humor, hvis du har en grænse?

Jeg er selv i tvivl.


- Posted using BlogPress from my iPhone

2 kommentarer:

  1. Ja, det er ikke let! Som udgangspunkt må man vel joke med alt. Men der er klart ting, som jeg ikke, på andres vegne, synes man skal joke med. Linda P siger nogen gange: I har grinet af det allerede! Underforstået, så nytter det ikke at blive snerpet ved eftertanken. Lige der rammer hun hårdt, synes jeg.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det tror jeg du har ret i Charlotte. Og ved at være så politisk ukorrekt får hun sat en debat i gang, hvilket jeg godt kan lide.

      Slet