fredag den 3. maj 2013

Er jeg negativ?

Dette indlæg har rodet rundt i mit hoved hele dagen, og har ændret sig en del undervejs.

Egentlig udsprang det af en irritation over, at de seneste livstegn jeg havde fået fra en kammerat, har været lidt negative ala: det der er ikke rigtigt, det der kan ikke lade sig gøre.... og det ærgrede mig, for det gjorde at jeg havde ignoreret de sidste par beskeder, hvilket gør at vi jo så ikke har så meget kontakt som vi har haft. Derfor skrev jeg den anden dag at det ville være rart med lidt positive ytringer fra den kant. Og det fik jo så mig til at tænke. Jeg vil helst at der er overensstemmelse mellem det jeg gør og det jeg siger. Så når jeg beder en kammerat om at være mere positiv, bliver jeg også nødt til at se på mig selv.
Da jeg boede i Irland, havde jeg en kollega der en dag spurgte mig om jeg ikke kunne sige noget pænt. Han var træt af min sarkasme, og selvom det jo er meget brugt i Danmark og jeg stadig bruger det ind imellem, måtte jeg tage til mig, at han oplevede det som værende negativt at jeg altid skulle være hurtig på aftrækkeren på en træls måde.

Så er jeg negativ? Mit umiddelbare svar er "nej", men på nogle tidspunkter har jeg brug for at få luft, og det er så det jeg nu overvejer, om det en gang imellem tager overhånd.

Lige nu er jeg dybt glad og taknemmelig for mit liv. Jeg har et job som jeg er glad for, og god til tror jeg, samt nogle dejlige kolleger. Men mit arbejde er også hårdt. Det er det når man arbejder med mennesker, og særligt når man arbejder med mennesker der er skrøbelige. Og så kan man godt komme til at brokke sig for meget, eller i hvert fald være for negativ. Men det er dog min fornemmelse at mine borgere ikke oplever det. I dag havde jeg en meget lang samtale med en borger, og inden vedkommende gik, fik jeg at vide at det var rart at jeg havde lyttet og taget borgeren alvorligt. Jeg var lige ved at tude, for det er altså stor ros hos os. Min samtale i dag var et lyspunkt, og den anden dag havde jeg også en borger som havde styr på hvilken vej vedkommendes liv gerne skulle tage. Det var rigtig rart, og de borgere hænger ved når det er svært, for så kommer man til at tænke på succeshistorierne.

Så er jeg negativ? Måske ind imellem, men jeg håber på at folk tager fat i mig når det bliver for meget, for jeg tror på at hvis man hele tiden brokker sig (læs: jeg), så er det svært at være glad og have det godt, og jeg vil være glad! Og jeg er glad! Jeg tror på at det man sender ud, får man tilbage. Sender man positive ting ud, får man positive ting tilbage.

Betyder det så at jeg ikke kan håndtere at andre folk brokker sig. Nej, det tror jeg ikke, men ind imellem bliver det også for meget, og så vil jeg hellere sige fra, fordi jeg også gerne vil have det at vide hvis jeg bliver træls. På arbejdet kan jeg bedre klare at en kollega kommer ind og hælder vand ud af ørerne efter en borger har råbt højt, mens min tolerance måske er knap så stor for generelle betragtninger ala alle svenskere drikker for meget.

Så er jeg negativ? Ja, ind imellem, men jeg prøver at finde en god balance, og at se det bedste i folk og ikke skære alle over en kam.

Lever jeg op til det? Nej, ikke altid, men jeg prøver, og håber at det også kan ses og mærkes.

Nu vil jeg holde weekend, og ikke tænke på jobcenteret, men nyde at have fri og at det er dejligt vejr.
God weekend.

1 kommentar:

  1. jeg har hørt en gammel klog (læs: charlotte) sige at det handler ikke om at være pessimist eller optimist men at leve i et håb om at for Gud er alt muligt

    elsk dit humør, både de mørke og lyse sider, de er der af en årsag, de gør dig til den du er... dejlig

    SvarSlet