torsdag den 10. maj 2012

Forskellig mening

Jeg er provokeret. Faktisk meget endda.

I de sidste par uger har Metodistkirken (som jeg er medlem af) haft verdensårsmøde, dvs. delegater fra hele verden har sammen prøvet at formulere kirkens fremtidige retning (blandt andre ting).
En af de ting der var på dagsordenen var vores holdning til homoseksualitet. I Metodistkirken må homoseksuelle ikke virke som ordinerede præster. Den holdning var til afstemning, og blev (desværre, i mine øjne) ikke ændret. Inden da var der en afstemning om at vi som kirke jo kunne være uenig, og det blev også stemt ned, vi kunne ikke være uenige, for vi er jo United Methodists. Men vi er uenig og det fik en af mine venner til at lufte sin frustration på facebook, hvilket gav spørgsmålet "er du sur fordi du ikke fik din vilje?" Om det er tilfældet skal jeg lade stå hen i det uvisse, men det provokerede mig at et ungt menneske på min alder faktisk er tilfreds med det resultat der kom ud af vores konference - at homoseksuelle ikke har nogle rettigheder hos os.

Og det fik mig så til at tænke. Hvorfor bliver jeg provokeret? Har hun ikke lov til at have sin mening? Selvfølgelig har hun lov til det, men det provokerer mig at vi i det 21. århundrede som kirke ikke følger med tiden. Som metodister tror vi på at bibelen skal fortolkes og at man skal se den i samtidens lys, og så giver det mening at der står at homoseksualitet er noget skidt. Det blev jo skrevet i en tid hvor grækerne åbenlyst brugte sex som magtmiddel - en magtfuld mand kunne til en hver tid "tage" en mindre magtfuld mand, hvis han havde lyst, og dermed var homoseksualiteten jo ikke sund. Det var heller ikke godt i et samfund der levede af at der var en næste generation til at tage sig af dem. Homoseksuelle kunne jo, af gode grunde, ikke få børn, og blev dermed en byrde for samfundet.

Men alt dette har jo ændret sig.....og derfor skuffer det mig at vi ikke som kirke kan vise Guds kærlighed til alle. For jeg mener virkelig at alle bør have mulighed for den.

Om kirkens holdning nogen sinde ændrer sig står i det uvisse. Det er et emne som er meget følelsesladet og dermed også svært at behandle. Jeg håber bare på at vi kan se med kærlighed på de mennesker vi har omkring os og ikke dømme på seksualitet men på handlinger.

K

2 kommentarer: