Verdens bedste julegave

Den 22. december 2011 fik jeg verdens bedste julegave. Efter et år som arbejdsløs fik jeg endelig job! ... I Söderhamn i Sverige.
Det har givet nogle reaktioner når jeg har fortalt at jeg flytter fra Danmark. En spurgte mig om jeg flyttede af desperation eller pga. eventyrlyst, og svaret er nok ikke så sort/hvidt. Der er lidt af begge dele i det.
Det sidste halve års tid har jeg søgt en 4-5 stillinger i Sverige, når jeg ikke kunne finde noget interessant i Danmark. Jeg har længe været lidt fascineret af Sverige, sproget, landskabet og menneskerne, lidt på samme måde som jeg var fascineret af Irland inden jeg tog derover for mere end 10 år siden. Så fascination og eventyrlyst er en helt klar faktor. Men desperationen har også sneget sig nærmere og nærmere. Den frustration det har været at skrive over 120 ansøgninger og kun komme til 5 samtaler i løbet af et år, trods forsøg på at optimere ansøgninger og tale med jobkonsulenter og a-kassemedarbejdere om hvad jeg kunne gøre bedre, og det faktum at jeg nu var igennem min løntilskudsperiode og skulle til at gå hjemme igen, øgede desperationen. Jeg er nemlig ikke god til at gå og lave ingenting. Jeg har brug for at føle at jeg bidrager til samfundet, at have noget at stå op til, for ellers bliver jeg deprimeret og meget lidt sjov at have med at gøre.
Når alt dette er sagt glæder jeg mig til dette nye kapitel i mit liv. Jeg skal lære et nyt fag, jeg skal lære et nyt sprog og jeg skal opbygge en ny omgangskreds. Det er spændende, skræmmende og stort. Jeg kommer til at savne alle de dejlige mennesker der beriger mit liv hver dag i Danmark, men håber også på at se nogle af dem oppe hos mig, når jeg er kommet på plads i Söderhamn.
Så her på årets sidste dag har jeg et stort nytårsønske: at jeg må få et fantastisk år med mit nye eventyr, og at alle mine elskede venner og familiemedlemmer får et godt og velsignet år, hver på deres måde.
Godt nytår

Kommentarer

  1. Kære Karen. Tillykke med dit nye job. Respekt for din modige beslutning og din vilje til at tage dit liv i dine egne hænder. Sverige er et dejligt land, jeg har selv boet der i 3 år for længe siden og har mange gode minder derfra. Søderhamn ser ud til at være ganske langt oppe i Sverige, der er nok ganske dejligt og meget sne om vinteren. Det bliver et eventyr og udfordrende. Jeg kan tale med nogle svenske venner om de kan anbefale kirker i området?
    2012 bliver spændende!
    Venligst
    Ole Birch

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag